Βαλεντίνα
Δερμιτζάκη


Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Play Video

Βαλεντίνα
Δερμιτζάκη

Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση αποτελούσαν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Στη συνέχεια οι σπουδές ήρθαν να συμπληρώσουν αυτή τη συνήθεια και τη μετέτρεψαν σε γνώση και αγάπη για το επάγγελμα που ασκώ από το 2002.

Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας το 1977. Το 2002 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Διατροφής του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Έκτοτε, ασκώ το επάγγελμα της διατροφολόγου σε κατ’οίκον επισκέψεις, διατηρώντας παράλληλα διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το 2019 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές στην «Διατροφή & Διατολογία» με κατεύθυνση την Κλινική Διαιτολογία.

Είμαι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (ESPEN).

Από το 2004 έως το 2006 διετέλεσα επιστημονικός συνεργάτης της Β’ Παθολογικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσ/νίκης, με εξειδίκευση στις διαταραχές θρέψης σε υπερήλικες.

Από το 2007 έως το 2011 διετέλεσα επιστημονικός συνεργάτης της Νευρολογικής Κλινικής του Γ.Ν. “Παπαγεωργίου” με εξειδίκευση στην ενημέρωση και παρακολούθηση ασθενών που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα, ασθενών με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, με σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλα διατροφικά θέματα που προκύπτουν στην κλινική.

Από το 2011 αποτελώ συνεργάτης του Κέντρου Αποκατάστασης Λεμφοιδήματος του πλαστικού Χειρουργού Δρ. Δημήτρη Διονυσίου  lymphedema-cure

Από το 2017 διδάσκω το Master Class “Χορός και Διατροφή” σε επαγγελματίες χορευτές και ηθοποιούς που πραγματοποιείται στο Vis Motrix Performance Studio. studiovismotrix.com/redance

Εκπαιδεύτηκα και κατέχω βασικές δεξιότητες Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (Level 5 BTEC Professional Certificate) για την ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών και των ατόμων που ακολουθούν κάποιο διατροφικό πρόγραμμα. Το 2015 δημιούργησα την ομάδα ψυχολογικής και διαιτολογικής υποστήριξης “NutrEmotions”.

Επιπλέον, έχω κάνει ομιλίες και συνεργαστεί με σχολεία, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές ακαδημίες, προάγοντας πάντα την Μεσογειακή Διατροφή ως τρόπο ζωής.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα το Βιογραφικό μου εδώ.

Γιατί… είναι τρόπος ζωής!