Διατροφή και Ψωρίαση

Διατροφή και Ψωρίαση

Ένα σημαντικό ερώτημα που αφορά τους ασθενείς με ψωρίαση είναι εαν οι διαιτητικές αλλαγές και πόσο μάλλον η απώλεια βάρους βελτιώνουν την κατάσταση της νόσου. Πολλές έρευνες έχουν συσχετίσει τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) με την ένταση εκδήλωσης της νόσου.

Ημικρανία και Διατροφή

Ημικρανία και Διατροφή

Τα ακριβή αίτια που πυροδοτούν μια ημικρανική κρίση δεν είναι ακόμα
απόλυτα ξεκαθαρισμένα. Παραυτά πολλοί επιστήμονες θεωρούν ότι ο εγκέφαλος
των ασθενών που πάσχουν απο ημικρανίες, εξαιτίας αυτής της προδιάθεσης,
αντιδρά με μεγαλύτερη ευαισθησία από τον εγκέφαλο υγιών ανθρώπων.

Διαιτητικές οδηγίες για ασθενείς με ελκώδη κολίτιδα

Πόσο σημαντική είναι η διατροφική υποστήριξη καρκινοπαθών;

Αν πάσχετε από ελκώδη κολίτιδα τότε πιθανόν να γνωρίζετε ότι κάποια τρόφιμα επιτείνουν τα συμπτώματα της νόσου. Η ελκώδη κολίτιδα είναι μια ιδιοπαθής φλεγμονώδης εντερική νόσος που χαρακτηρίζεται από χρόνια φλεγμονή ορισμένων σημείων του παχέος εντέρου και περιλαμβάνει...

Πόσο σημαντική είναι η διατροφική υποστήριξη καρκινοπαθών;

Πόσο σημαντική είναι η διατροφική υποστήριξη καρκινοπαθών;

Πολλοί καρκινοπαθείς χάνουν βάρος κατά τη διάρκεια της θεραπείας, γεγονός που εξασθενεί ακόμα περισσότερο τον οργανισμό τους και επηρεάζει πολλές φορές αρνητικά την έκβαση της θεραπείας. Αν και οι ακτινοβολίες και η χημειοθεραπεία αποτελούν μέρος της θεραπείας η ένταξη μιας εξισορροπημένης διατροφής συχνά παραλείπεται.

Διατροφή και HIV

Διατροφή και HIV

Η διατροφή είναι πολύ σημαντική για την υγεία και την ποιότητα ζωής των ασθενών με HIV. Από την στιγμή εγκατάστασης της μόλυνσης, συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές στο σώμα τόσο από την ίδια την ασθένεια αλλά και από τις φαρμακευτικές αγωγές που προσλαμβάνει ο ασθενής.


Cart0
Σύνολο:0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο!